Inloggen  |  Registreren

Oudemuziekkoor Bosch en Duin

Beheerder:

Oudemuziekkoor B&D

Details:

Categorie: a capella koor
Plaats: Bosch en Duin  (Utrecht)

Foto's bekijken
RSS Feed

Facebook pagina


Repertoire
Het Oudemuziekkoor Bosch en Duin is opgericht door Robert van der Vinne en Nelleke Posthumus Meyjes op 1 oktober 2015 in Bosch en Duin. Het zingen van a capella koorstukken van de 14de tot en met de 19de eeuw staat centraal. Maar het is vooral het samen fijn muziek maken en het beste uit jezelf halen op een ontspannen manier wat dirigent en koor verbindt.

Repetities
Elke maandagavond repeteert het koor in de Toermalijnzaal van Christophorus in Bosch en Duin. Bent u bas en liefhebber van oude muziek en u zoekt nog een enthousiast koor, repeteer dan eens mee. Het koor kan nog enkele bassen gebruiken. Noten kunnen lezen is meegenomen, maar het is vooral belangrijk dat u plezier heeft in het zingen van oude muziek.

Concerten
Twee maal per jaar geeft het Oudemuziekkoor Bosch en Duin een concert waarbij vocale en instrumentale stukken worden afgewisseld. Professionele vocalisten en instrumentalisten treden daarbij zij aan zij op met koorleden die zelf ook een instrument bespelen.

Eerstvolgende concert: Trois Choeurs au Cœur
Op zaterdag 16 juni 2018 brengt het Oudemuziekkoor Bosch en Duin samen met twee gastkoren de fenomenale Missa Laetatus Sum van Victoria, een prachtig voorbeeld van de Cori Spezzati-stijl die in de 16de eeuw ontstond in Venetië. Daarbij zingen de koren zowel afzonderlijk als samen, en staan zij verspreid in de zaal. Bovendien hoort u meeslepende vocale en instrumentale werken van o.a. Brahms, Biber en Dvorák en -niet op de laatste plaats- het hemelse Miserere Mei van Allegri.
Locatie: Christophorus Toermalijnzaal, Duinweg 35 te Bosch en Duin; aanvang 20.00 uur (lees meer op de concertagenda van deze site).

Dirigent Robert van der Vinne
Robert van der Vinne (1968) is werkzaam als ensemblezanger en dirigent.
Hij studeerde solozang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig en koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium bij Barend Schuurman.
Vanaf 1995 behoort hij tot de vaste bezetting van het Collegium Vocale Gent en La Chapelle Royale uit Parijs beide onder leiding van Philippe Herreweghe. Hij zingt bij het Capella Amsterdam onder leiding van Daniel Reuss en heeft onder meer gezongen bij de Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Jos van Veldhoven.
In 2006 richtte hij het Goethe Trio voor ‘vertelconcerten’ op waarbij een literair verhaal begeleid wordt met liederen die bij de sfeer en inhoud van het verhaal passen. Tom Jansen is de verteller en Robert wordt op piano begeleid door Jeroen Serphati.
Sinds 2015 heeft Robert het dirigeren weer opgepakt. Hij is vaste dirigent van het Oudemuziekkoor Bosch en Duin, het kamerkoor Capricciata uit Bussum en het kamerkoor Victoria uit Weesp.Optredens in het verleden: [ openklappen ]