Inloggen  |  Registreren

Junior vocaal talent gezocht voor Dido & Aenaes Zutphen

Gepost op: dinsdag 11 juli 2017 om 10:31

Kinderkoor zingt mee met operaproject van Johannette Zomer
Tijdens de Open Monumentendagen van 9 en 10 september zal de opera Dido & Aeneas van Henry Purcell maar liefst drie keer in zijn geheel worden uitgevoerd in de binnentuin van Dat Bolwerck,
De in Zutphen woonachtige sopraan Johannette Zomer is initiatiefnemer en artistiek leider van dit project. Zij heeft dirigente Mirjam Westgeest benaderd omdat ze tijdens de opera het lied van “The Sailors” wil laten zingen door 16 kinderen in de leeftijd van ongeveer 10 tot en met 13 jaar. Jongens en meiden die graag mee willen doen met dit project kunnen zich aanmelden via mirwestgeest@gmail.com of 0575 – 570232.


Het lied van “The Sailers’ is een lied dat oorspronkelijk is geschreven voor gemengd vierstemmig koor. Tijdens de uitvoeringen in september wordt het door een twee- of driestemmig kinderkoor gezongen. De repetities starten op maandag 21 augustus in Zutphen in de John F. Kennedyschool. Naast enkele middagrepetities wordt er in de week voorafgaand aan de uitvoeringen ook ’s avonds gerepeteerd in Dat Bolwerck, eveneens in Zutphen. Het volledige repetitieschema is op aanvraag verkrijgbaar.

Dit alles mondt uit in 3 uitvoeringen van de opera tijdens de Open Monumentendagen in het weekend van 9 en 10 september. Plaats van handeling is de tuin van Dat Bolwerck. De middeleeuwse stadsmuur en de historische Drogenapstoren vormen het decor waartegen het liefdesdrama van Dido en Aeneas zich afspeelt. Johannette’s eigen ensemble het Tulipa Consort zorgt voor de professionele begeleiding en de muzikale leiding is in handen van dirigent Dirkjan Horringa.

Meer informatie & kaartverkoop: www.johannettezomer.com

Uitvoeringen:
Zaterdag 9 september 2017, aanvang 20.00 uur – Dat Bolwerck, Zutphen (première)
Zondag 10 september 2017, aanvang 14.15 uur – familievoorstelling Dat Bolwerck, Zutphen Zondag 10 september 2017, aanvang 20.00 uur – Dat Bolwerck, Zutphen

 

Rolverdeling:
Dido:
Aeneas/Sailor:
Belinda:
Second Woman / 1st Witch: 2nd Witch/Spirit

Sorceress:

Orkest:
Muzikale leiding: Regie:

Dit is een project van de Zomer
Dat Bolwerck (Vincent Peppelenbosch) en het Opera Platform Gelderland-Overijssel/het Opera-Aperitief (Harrie van Pelt). Met haar Zomer Academie Zutphen is Johannette Zomer bezig een platform te creëren waar jong talent zich kan ontwikkelen en praktijkervaring op kan doen. Maar waar ook amateurs een plek krijgen om samen met jonge professionals en muziekstudenten op de planken te staan. 

REACTIES
  • Er zijn geen reacties.
Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren. Klik hier om in te loggen.