Inloggen  |  Registreren

RORATE COELI - Kerst met het Schütz Ensemble

Uitvoerenden:

Schütz Ensemble

Beheerder:

evamariakintzel

Datum en tijd:

zondag 22 december 2013
Aanvang: 15.00

Locatie:

Kerkcentrum Goede Rede
Kerkgracht 60
1354AM Almere Haven  (Flevoland)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Twitter: @schutzensemble
Facebook pagina
Programma:

Het Schütz Ensemble nodigt u van harte uit voor een Kerstconcert op zondag, 22 december 2013, om 15 uur in de Goede Rede, Kerkgracht 60 in Almere Haven.

Op het programma van dit a capella concert staan naast het 'Ecce virgo' en een Magnificat van de Nederlander Jan Pieterszoon Sweelinck ook een 8-delig Magnificat van Gottfried August Homilius, een Duitse barokcomponist en leerling van Bach, wiens werk de laatste jaren steeds meer onder de aandacht komt. Verder brengt het koor de bij de oosterburen zeer geliefde liederen 'Übers Gebirg Maria geht' en 'Zacharias war ganz verstummt' van Johann Eccard ten gehore.
Het motet 'O Heiland reiß die Himmel auf' van Johannes Brahms, de drie Adventsmotetten van de Liechtensteinse componist Josef Gabriel Rheinberger en Hugo Distlers kerstmotet 'Singet frisch und wohlgemut' vormen een mooi contrast met het voorgaande en tevens een uitdaging voor het koor.
De titel van het concert verwijst naar de 4e zondag van de Advent die de naam Rorate draagt. "Rorate coeli desuper....Dauwt, hemelen, van boven gij wolken, beregene de rechtvaardigen: Opdat de aarde zich zal openen en de Heiland er uit zal ontspruiten" (Jesaja 45,8). Deze tekst komt in dit concert tweemaal voor: in het Latijn, op muziek gezet door Rheinberger, en in het Duits door Brahms.
Ingrid Cornelisse zal op de harp drie intermezzi verzorgen.
www.ingridcornelisse.nl

Overige informatie:

Entree: volwassenen € 15, scholieren, studenten, 65+ 12,50, kinderen € 7

Er kunnen weer kaarten met € 2 korting worden gereserveerd
door te mailen naar schutzensemble@live.nl of te bellen naar 036-5326356 (voorverkoop t/m 20 december).