Inloggen  |  Registreren

Van Brabantse Bodem

Uitvoerenden:

Oisterwijks Kamerkoor

Beheerder:

OKK

Datum en tijd:

zaterdag 8 november 2014
Aanvang: 20:15

Locatie:

Deprez Gebouw
Lange Nieuwstraat 174
5041DJ Tilburg  (NoordBrabant)

Datails:

Bezoek de website
Programma:

Het Oisterwijks Kamerkoor onder leiding van Peter van Aerts zal acht werken ten gehore brengen van de volgende Brabantse componisten: Andries Clement, Joop Voorn, Berrie Kolmans, Matthieu Dijker, Harry Swinkels, Ad de Jong, Arjan van Baest en Mark van Platen.
Zes daarvan beleven hun wereldpremière en zijn speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd. Eén van de werken wordt begeleid door een strijkkwartet, dat ook zelf nog twee werken zal uitvoeren.
De muziek wordt visueel ondersteund door een expositie van beeldende kunst. Leden van de Tilburgse Kunstkring (onder begeleiding van docente Ellen Geerts), Eleonora van Eendenburg (videokunst) en leerlingen beeldende kunst van het Odulphus Lyceum hebben zich voor deze expositie laten inspireren door de teksten en de klanken van de composities. Daarnaast zijn leerlingen muziek van het Odulphus Lyceum aan de slag gegaan met de teksten om op basis daarvan zelf een muziekstuk te componeren.
Door de unieke samenwerking tussen koor, componisten, kunstenaars en scholieren, beloven de concerten een heel bijzonder geheel te worden. Van Brabantse Bodem – zeer de moeite waard!

Overige informatie:

Kaarten zijn te koop aan de zaal voor 17,50 (scholieren/kinderen tot 18 voor 7,50) , via www.oisterwijkskamerkoor.nl en bij Spiero Muziek, nieuw adres: Goirkestraat 178 in Tilburg voor 15,00
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de volgende sponsoren: VSB-fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Cornelis Roozenfonds, Mensink Stichting, Gemeente Oisterwijk, Tivolifonds en Rabobank Hart van Brabant.