Inloggen  |  Registreren

MEMENTO MORI

Uitvoerenden:

Schütz Ensemble

Beheerder:

evamariakintzel

Datum en tijd:

zondag 23 november 2014
Aanvang: 15:00

Locatie:

Zuidervermaning
Zuideinde 233
1551EG Westzaan  (Noordholland)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Twitter: @schutzensemble
Facebook pagina
Programma:

Concert kamerkoren Schütz Ensemble en Amuse Vocale

Het Schütz Ensemble en het Almeers Kamerkoor Amuse Vocale geven een gezamenlijk concert op 22 en 23 november. Het zijn twee heel verschillende kamerkoren, maar daardoor is er wel een spannend en interessant programma ontstaan! Twee muzikanten vullen dit programma perfect aan.
De titel van het concert Memento Mori staat voor herdenken en stilstaan bij de dood en de liefde voor het leven. Een toepasselijk en actueel thema in de maand november en in het jaar 2014.
Rond dit thema laten Amuse Vocale o.l.v. Marien Abspoel en het Schütz Ensemble o.l.v. Margo van Biezen ieder hun eigen repertoire horen. Een viertal stukken wordt samen gezongen. Verder werken Gert Jan Velders (orgel en harmonium) en Cyrille van Poucke (trompet) mee aan het concert en spelen zelf ook een aantal toepasselijke werken.
Het programma is al met al heel gevarieerd! De muziek is van J.M. Bach, Brahms, Schütz en Schein; Górecki en Tormis; Rheinberger, Fauré, Palestrina en Sullivan; Händel en Telemann.

Het concert wordt uitgevoerd op zaterdag 22 november om 20.00 uur in de Goede Rede in Almere Haven. Op zondag 23 november om 15.00 uur in de Zuidervermaning in Westzaan.

Gesteund wordt dit project door VSBfonds en Gemeente Almere.

Overige informatie:

Entree: 15 euro (voorverkoop 14 euro), kinderen 5 euro. Kaarten verkrijgbaar aan de zaal of per e-mail: info@amusevocale.nl of schutzensemble@live.nl.