Inloggen  |  Registreren

Ode aan Cecilia - concert Schütz Ensemble

Uitvoerenden:

Schütz Ensemble

Beheerder:

evamariakintzel

Datum en tijd:

zaterdag 23 januari 2016
Aanvang: 20.00

Locatie:

Goede Rede
Kerkgracht 60
1354AM Almere Haven  (Flevoland)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Twitter: @schutzensemble
Facebook pagina
Programma:

Op zaterdag, 23 januari om 20 uur geeft het Schütz Ensemble onder leiding van Margo van Biezen in de Goede Rede een concert dat Ode aan Cecilia als thema heeft.

Volgens de legende kwam Cecilia uit een Romeinse voorname familie. Ze zou zeer jong zijn gedwongen te huwen met iemand uit een andere Romeinse adellijke familie. Ze vond troost in de muziek. Na haar marteldood rond het jaar 230 werd ze patrones van de kerkmuziek, van de muzikanten, instrumentenmakers en zangers.

In dit concert zullen er enkele werken te horen zijn van romantische Britse componisten, zoals Arthur Sullivan en Gerald Finzi. Daarnaast kunt u genieten van een hymne op de Heilige Cecilia van de grote en nog altijd populaire Benjamin Britten. Het concert zal eindigen met fraaie werken van de oude meesters Heinrich Schütz, William Byrd en vader en zoon Sweelinck. Een mooie mix die gegarandeerd niet zal vervelen.
Fluitiste Enny de Winter zal eveneens haar medewerking verlenen aan dit concert.

De groep "Meditatief schilderen in de Drieklank" zal tevens rond dit concert een aantal schilderijen aan het publiek tonen. Deze groep heeft 10 weken lang geschilderd rond het thema "Muziek in mij". Het belooft dus weer een feestelijk en inspirerend geheel te worden, waarbij u allen van harte welkom bent!

Kaarten kosten €15 (gewoon), 12 euro voor scholieren, studenten, 65+, €5 voor basisschoolkinderen.
De voorverkoop voor dit concert start op 2 januari 2016 en geeft €1 korting p.p.
Stuur een email naar schutzensemble@live.nl of bel met de secretaris onder 036-5326356/06-49622979
Graag het bedrag alvast overmaken naar de betaalrekening van SCHUTZ ENSEMBLE: NL55 INGB 0005 4338 43 o.v.v. uw naam.
www.schutzensemble.nl

Overige informatie:

Expositie MUZIEK IN MIJ
tijdens het concert ODE AAN CECILIA van het Schütz Ensemble, 23 januari 2016 in de Goede Rede

MEDITATIEF SCHILDEREN IN DE DRIEKLANK:

Henny van Kampen, Kleurenpalet, acryl op canvas, 60 x 50
Henny van Kampen, De viool, acryl op canvas, 60 x 50
Henny van Kampen, Zonder titel, acryl op canvas, 30 x 20
Eva-Maria Kintzel, Au Coeur de la Résonance, acryl op canvas, 40 x 40
Sybille Krumpl, De warme toon, acryl op canvas, 50 x 60
Doddy van Leeuwen-Assink, Spiegelen van het licht, acryl op canvas, 60 x 50
Doddy van Leeuwen-Assink, Cello’s met de klank van herfst, acryl op canvas, 50 x 60
Lusie Meijboom, Vrolijke muziek, acryl op canvas, 50 x 60
Lusie Meijboom, Stromend water, acryl op canvas, 60 x 50
Shahla Nourouz, Emotie¸ acryl op canvas, 60 x 50

De groep “Meditatief schilderen in de Drieklank” bestaat al vele jaren en is ooit opgericht door ds. Andries Fidder als activiteit van de protestantse gemeente in Almere Buiten. Zijn broer Wilco - sinds een aantal jaren ook bas in het Schütz Ensemble - heeft later de leiding van de cursus van hem overgenomen. In die tijd kwam ook Eva-Maria Kintzel mee schilderen, die later wederom het stokje overnam van kunstzinnige therapeute Nicolette Kromschee. Eva-Maria zingt alt in het Schütz Ensemble en zo bestaan er dus van nature al connecties tussen het Schütz Ensemble en deze schildergroep.

De groep schildert meditatief. Iedere schildersessie begint met een meditatie, met ontspanningsoefeningen, het lezen van een tekst – dat kan een gedicht zijn, maar ook een psalm – en eventueel het luisteren naar een stukje muziek. Er wordt een kaars aangestoken en er wordt zo veel mogelijk in stilte geschilderd. Dat werkt heel ontspannend en door die ontspanning kan de individuele creativiteit gaan stromen. Deelnemers hoeven van tevoren geen schilderervaring te hebben. Het gaat eigenlijk vanzelf en er ontstaan vaak prachtige schilderijen die veel vertellen over de belevingswereld van de maker.

Een schilderperiode begint altijd aan het begin van het voorjaar of najaar en bestaat meestal uit zo’n 10 bijeenkomsten op de woensdagochtend. Aan het einde van zo’n periode worden de schilderijen vaak geëxposeerd in de middenruimte van de Drieklank. De komende periode begint op woensdag, 17 februari, om 9 uur in kerkcentrum De Drieklank in Almere Buiten. Het thema deze keer is “Ontluikend leven”. Je eigen financiële bijdrage bedraagt slechts 20 euro. Dat zijn alleen de kosten voor het materiaal. Voor verf, penselen, schildersdoeken, koffie, thee en koekjes wordt dan gezorgd. Je hoeft in principe zelf niets mee te nemen. Heb jij ook zin om te komen spelen met al die prachtige kleuren en ben je benieuwd naar wat er uit jouw penseel zou komen vloeien? Meld je dan aan bij:

Eva-Maria Kintzel
meditatiefschilderen@outlook.com
tel. 036 5326356 / 06 49622979

Graag tot ziens!