Inloggen  |  Registreren

Kamerkoor Northern Voices zingt de Brockes Passion van G.F Handel

Uitvoerenden:

Northern Voices

Beheerder:

charlotte tjaarda

Datum en tijd:

zaterdag 19 maart 2016
Aanvang: 20.15

Locatie:

Kerkelijk centrum Op de Helte
Touwslager 125
9301BJ Roden  (Drenthe)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Programma:

Jubilerend Kamerkoor Northern Voices zingt Händel’s Brockes Passion
Van harte welkom!
Op zaterdag 19 maart om 20.15 in Op de Helte te Roden

Kamerkoor Northern Voices ( voortgekomen uit het Roden Handel Chorus ) o.l.v. Edwin Velvis viert zijn eerste lustrum en keert terug naar de roots, met het geven van een concert in Roden. Evenals tenor solist Gerben Bos, geboren Rodenaar, die hier zijn muzikale carrière begon. De orgelbegeleiding ligt in handen van Henk de Vries.
Uitgevoerd wordt het bijzondere werk van G.F. Händel , de Brockes Passion.
Händel componeerde de Brockes Passion rond 1717. Deze muzikale vertelling, over het lijdensverhaal van Jezus, is enerzijds uiteraard dramatisch, maar toch ook regelmatig verrassend lichtvoetig. Het schijnt dat J.S. Bach niet alleen waardering had voor dit werk van Händel, maar zich er ook door heeft laten inspireren voor zijn eigen passie-oratoria.
Kamerkoor Northern Voices is een ambitieus amateurkoor, dat momenteel bestaat uit 27 enthousiaste leden uit de drie noordelijke provincies. Het koor brengt een breed repertoire, met de nadruk op Engelse koormuziek. De zangers zijn ervaren en zingen is hun passie. In 2013 won het koor de eerste prijs op het Muziek- en zangfestival op Schiermonnikoog (categorie gemengde koren)!
Dirigent Edwin Velvis studeerde schoolmuziek, zang en koordirectie aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen, waarvoor hij in 1996 slaagde, en bij de SNK te Utrecht. Hij is jarenlang actief geweest als zanger in het Roder Jongenskoor en later bij The Gents. Hij is als dirigent werkzaam bij verschillende koren in Noord-Nederland.
Organist Henk de Vries is titulair organist van de Petruskerk in Zuidbroek. Henk is als Master of Music afgestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Groningen en Hamburg voor de hoofdvakken Orgel en Kerkmuziek. Hij heeft met zijn orgelspel inmiddels een internationale concertpraktijk opgebouwd
Tenor solist Gerben Bos (1983) begon zijn zangcarrière op 9-jarige leeftijd als jongenssopraan in het Roder Jongenskoor o.l.v. Bouwe Dijkstra . Gerben maakt deel uit van het mannenensemble “The Gents”, een voor Nederland uniek gezelschap, dat zich in korte tijd een vooraanstaande plaats heeft verworven binnen de internationale muziekwereld. Gerben is tevens actief als koorzanger in het professionele Bachkoor Holland. Verder treedt hij regelmatig als tenor solist op.
Kamerkoor Northern Voices en hun dirigent heten u van harte welkom op dit bijzondere concert!

Overige informatie:

Kaarten in de voorverkoop kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar via boekhandel Daan Nijman in Roden , www.northernvoices.nl en de Toeristische informatiepunten(TIP) in Sleen. Kaarten aan de kerk zijn verkrijgbaar voor € 15,00 voorafgaand aan het concert.
Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.