Inloggen  |  Registreren

Der Dichter Spricht!

Uitvoerenden:

Vocaal Ensemble Multiple Voice

Beheerder:

Multiple Voice UTR

Datum en tijd:

zondag 19 maart 2017
Aanvang: 15:30

Locatie:

Abdijkerk
Willem III-straat 40
2552BS Loosduinen (Den Haag)  (Zuidholland)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Facebook pagina
Programma:

Der Dichter spricht!
Vreugde en verdriet in de Duitse Romantiek

Vocaal Ensemble Multiple Voice o.l.v. Paul de Kok

Vocaal Ensemble Multiple Voice presenteert in het voorjaar van 2017 een programma met Duits, romantisch koorrepertoire met prachtige en sfeervolle muziek van Rheinberger, Wollf, Schumann, Mendelssohn, Brahms en Reger.
Deze componisten hebben zich laten inspireren door gedichten uit de populaire 19e eeuwse bundel ‘Des Knaben Wunderhorn’ (de wonderhoorn van de knaap) en poëzie van dichters als Von Eichendorff, Goethe en Rückert. Poëzie uit de Romantiek betekent teksten over de natuur, de liefde, de schemering en de nacht, het schallen van de jachthoorns en het gezang van de nachtegaal.
We presenteren een brede waaier aan romantische koormuziek met onder meer de eenvoudige, prachtig getoonzette ‘Sieben Lieder’ van Brahms, de ‘Doppelchörige Gesänge’ van Schumann en de indringende ‘Geistliche Gesänge’ van Wolf.

De muziek is sfeervol, adembenemend en heerlijk om je zinnen te verzetten; typisch een programma dat je in het vroege voorjaar als verlangen naar een heerlijke zomer wilt horen. Vocaal Ensemble Multiple Voice staat garant voor een prachtige uitvoering van dit repertoire.

Overige informatie:

gratis entree - collecte na afloop bij de uitgang