Inloggen  |  Registreren

‘De weg naar Santiago’: een muzikale pelgrimage

Uitvoerenden:

Vocaal Ensemble Multiple Voice

Beheerder:

Multiple Voice UTR

Datum en tijd:

zaterdag 1 juli 2017
Aanvang: 16.00

Locatie:

Grote of Barbarakerk
Kerkstraat 4
4101CB Culemborg  (Gelderland)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Programma:

In ‘De weg naar Santiago’ maakt Vocaal Ensemble Multiple Voice samen met een cellist en twee slagwerkers een indringende muzikale reis naar Santiago de Compostella. Tijdens dit concert klinken oude en nieuwe composities die gebaseerd zijn op de beroemde pelgrimstocht naar het graf van de heilige Jacobus.

Al sinds de middeleeuwen trekken jaarlijks duizenden pelgrims vanuit heel Europa naar Santiago de Compostella. Voor velen van hen is deze reis een spirituele zoektocht, een persoonlijke beproeving of een poging tot zelfonderzoek.
Geïnspireerd door deze rijke traditie, brengt Vocaal Ensemble Multiple Voice een concert dat is opgezet als een muzikale pelgrimage. Het centrale werk in dit programma is To the Field of Stars (2011) van de Britse componist Gabriel Jackson. Deze compositie voor koor, cello en slagwerk werd geschreven in opdracht van onder meer het Nederlands Kamerkoor, en is gebaseerd op oude teksten en muziekstukken over de reis naar Santiago.
Daarnaast brengt het koor werken van renaissancecomponisten uit het achterland van de route naar Santiago (Guerrero, De Monte en Victoria) en een aantal recentere stukken (van Britten, Pärt, Mealor en Todd) die aansluiten bij de thematiek van de pelgrimstocht. Het zijn werken waarin devotie, spiritualiteit, angst en onzekerheid, zoeken en vertrouwen, een centrale rol spelen. De muziekstukken worden ondersteund met toepasselijke beelden en teksten.

Overige informatie:

gratis entree!