Inloggen  |  Registreren

Ode aan Maria

Uitvoerenden:

Oudemuziekkoor Bosch en Duin

Beheerder:

Oudemuziekkoor B&D

Datum en tijd:

zaterdag 4 maart 2017
Aanvang: 20.00 uur

Locatie:

Christophorus Toermalijnzaal
Duinweg 35
3735LC Bosch en Duin  (Utrecht)

Datails:

Stuur een Email
Facebook pagina
Programma:

Ode aan Maria
Concert oude muziek in Bosch en Duin


Op zaterdag 4 maart 2017 om 20.00 uur geeft het Oudemuziekkoor Bosch en Duin o.l.v. Robert van der Vinne een concert in de Toermalijnzaal, Christophorus in Bosch en Duin.

Het koor treedt op met Meneka Senn (sopraan), Lieke Coenraad (alt), gastkoor Senta Ensemble en diverse instrumentalisten, zoals Simonka de Jong (viool), Timo Moll van Charante (viool), Joost de Jong (viool), Mieke van Loon (cello), Henk Gierveld (orgel) en Margreet Bongers (duduk).

Aan het begin van de veertigdagentijd staat Maria, de Mater Dei, moeder Gods centraal in dit programma.

Het bekende achttiende-eeuwse Stabat Mater van Pergolesi is het jongst gedateerde werk dat het Oudemuziekkoor Bosch en Duin ten gehore brengt. Daarnaast hoort u uit maar liefst vijf voorgaande eeuwen lofliederen van Maria: van dertiende-eeuwse processiemuziek uit Zuid-Europa, via de zeer complexe veertiende-eeuwse Machaut en de verstilde polyfonie van Palestrina en Victoria, tot de extraverte Italiaanse barokmuziek van Monteverdi en Pergolesi.

Kortom, een muzikale ode aan Maria, de moeder van Christus, de lijdende, de vrouwelijke goddelijkheid vanuit de katholieke traditie, maar symbolisch ook de vrouw, moeder, het vrouwelijke in onszelf en alles om ons heen.

Overige informatie:

Toegang: € 12,50 (incl. programmaboekje en na afloop een drankje).
Het concert duurt ongeveer 1,5 uur.