Inloggen  |  Registreren

Cantate De Schipbreuk | Kamerkoor 4bij4 ism HKU/Sounddesign

Uitvoerenden:

Kamerkoor 4bij4

Beheerder:

paulverhagen

Datum en tijd:

zondag 17 februari 2019
Aanvang: 14.30 uur

Locatie:

HKU/Conservatorium Fentener van Vlissingenzaal
Mariaplaats 27
3511LL Utrecht  (Utrecht)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Facebook pagina
Programma:

Een Utrechts klassiek koorwerk uit 1889: Cantate De Schipbreuk van Johan Wagenaar. 130 jaar geleden gecomponeerd, destijds kluchtig en vernieuwend. Kamerkoor 4bij4 zal dit werk uitvoeren onder leiding van Gerrit Maas en in samenwerking met studenten van de Hogeschool van de Kunsten afdeling Music & Technology / Sound Design. Op deze wijze wordt slagwerk en windmachine vervangen door hedendaagse techniek en zo voorzien van een eigentijdse twist.
Aan dit project zullen de volgende solisten hun medewerking verlenen: sopraan Irma ten Brinke, tenor Joost van Velzen, bas Erks Jan Dekker en de muzikale begeleiding op de piano wordt verzorgd door Thijn Vermeulen.
Naast ”de Schipbreuk” worden enkele stukken van Jetse Bremer gezongen. Bremer is hedendaags componist en arrangeur en heeft muzikaal licht klassieke versies geschreven van Nederlandse volksliederen. Nederlandstaligheid en de gelaagdheid van parodie en ernst zien we zowel bij Wagenaar als bij Bremer. De stukken van Bremer en de Schipbreuk vormen daardoor een mooie combinatie voor een concert.

Overige informatie:

Entreeprijs:
€15,00/€12,50 voorverkoop