Inloggen  |  Registreren

Johannes-Passion door Nieuw Bach Ensemble

Uitvoerenden:

Nieuw Bach Ensemble o.l.v. Krijn Koetsveld
Collegium Delft

Beheerder:

NwBE

Datum en tijd:

vrijdag 19 april 2019
Aanvang: 20.00

Locatie:

Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012JZ Amsterdam  (Noordholland)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Facebook pagina
Programma:

Johannes-Passion van J.S. Bach uitgevoerd door Nieuw Bach Ensemble m.m.v. Collegium Delft o.l.v. Krijn Koetsveld. Evangelist: William Knight; Christus: Erks Jan Dekker. Aria’s: Wendy Roobol (sopraan), Tobias Segura Peralta (altus), William Knight (tenor), Jonathon Adams (bas).

Om de geweldige muziek van de Johannes-Passion te kunnen uitvoeren met dezelfde instrumenten als Johann Sebastian Bach zelf gebruikte, werkt het NwBE in 2019 opnieuw samen met het barokorkest Collegium Delft. Zo komen we dicht bij de bron, met behoud van wat de uitvoeringen altijd al zo bijzonder maakte: de spanning in het verhaal, met oog voor het detail, en de markante dubbelrol van het koor: als ‘volk’ in het Bijbelverhaal én als vertolker van de indrukwekkende koralen die de reflectie van de geloofsgemeenschap tot uitdrukking brengen.

Bach schreef de Johannes-Passion in 1724, enkele jaren vóór de – veel omvangrijke – Matthäus-Passion. Net als in vorige jaren vertolkt het NwBE in 2019 het majestueuze openingskoor ‘Herr, unser Herrscher’ en het prachtige slotkoraal ‘’Ach Herr, lass dein lieb' Engelein’; ook is opnieuw gekozen voor de virtuoze bas-aria ‘Himmel reiße, Welt, erbebe’ waar de sopranen van het koor het passiekoraal ‘Jesu, deine Passion” doorheen vlechten.

Overige informatie:

Voorverkoop tot 16 maart 2019:
Volwassenen Standaard: € 34,-
Kaarten via: https://www.klassiekemuziek.nl/nieuw-bach-ensemble