Inloggen  |  Registreren

Photonen zingt Regina! m.m.v. hoboïst Samuel Aguirre

Beheerder:

Vocal Passion

Datum en tijd:

vrijdag 17 mei 2019
Aanvang: 20.15

Locatie:

Pieterskerk
Pieterskerkhof 5
3512JR Utrecht  (Utrecht)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Facebook pagina
Programma:

Vrijdag 17 en zondag 19 mei 2019 brengt Photonen o.l.v. Jeroen Spitteler 'Regina!', een prachtig programma voor koor en hobo, gewijd aan Maria. Het programma bevat a capellawerken en enkele werken waarin de hobo een belangrijke rol speelt.

Maria is de meest bezongen en uitgebeelde vrouw in de kunstgeschiedenis. Talloze componisten lieten zich door de eeuwen heen door haar inspireren. Een fraaie selectie van hun werken zingen we tijdens 'Regina!'.
Ingetogen en contemplatief, maar ook swingend jazzy en uitbundig, het zit er allemaal in: Photonen is blij dit mooie programma met je te kunnen delen.
Het virtuoze Concerto per la beata Vergine voor hobo en koor van de Belgische componist Vic Nees (1936-2013) is het centrale stuk. Vic Nees is een van de belangrijkste hedendaagse Vlaamse componisten en componeerde veel voor koor.
Verder zingen we het serene Ave generosa van Hildegard von Bingen, Salve Regina van Poulenc en werk van Tavener, Victoria en Gjeilo.
Jeroen Spitteler schreef The May Magnificat, een intiem werkje voor vrouwenkoor. In het dansante Salve Regina / To the mothers in Brazil van Jansson/Eriksson voor koor en hobo worden de uitvoerenden uitgenodigd vrijelijk te improviseren met het muzikale materiaal. Rachmaninovs Concert voor koor, dat de aanzet bleek tot zijn beroemde Vespers.

Met een hobosolist in onze gelederen mag natuurlijk ook Ennio Morricones Gabriel's oboe, bekend als themasong van de film The Mission, niet ontbreken. Photonen vervult de rol van orkest in dit arrangement.

Hoboïst is de jonge, prijswinnende Samuel Aguirre. Een korte documentaire over zijn bijzondere levensverhaal vind je hier

Overige informatie:

Concerten:

Vrijdag 17 mei 2019 – 20:15 uur – Pieterskerk, Pieterskerkhof 3, Utrecht
Kaartverkoop concert Pieterskerk

Zondag 19 mei 2019 – 15:15 uur – Dominicuskerk, Spuistraat 12, Amsterdam
Kaartverkoop concert Dominicuskerk

Toegang bij beide locaties:
Aan de zaal € 16 normaal / € 12 kortingstarief
Online € 15 normaal / € 10 kortingstarief
Kortingstarief geldt voor: CJP/student/U-pas in Utrecht/Stadspas groene stip in Amsterdam