Inloggen  |  Registreren

Elias, Mendelssohn

Uitvoerenden:

Haarlems Gemengd Koor

Beheerder:

Hans10

Datum en tijd:

zondag 6 oktober 2019
Aanvang: 14.30

Locatie:

Philharmonie Haarlem
Lange Begijnestraat 11
2011HH Haarlem  (Noordholland)

Datails:

Programma:

Haarlems Gemengd Koor zingt De Elias:

Op zondagmiddag 6 oktober 2019 vindt om 14.30 uur in de Philharmonie te Haarlem het concert “Elias” van Felix Mendelssohn-Bartholdy plaats.

De geschiedenis van de profeet Elias moet Mendelssohn (1809-1847) sterk tot zijn muzikale verbeelding hebben gesproken. Geen wonder, want de machtsstrijd tussen de aanbidders van Jahweh en die van Baäl, zoals beschreven in het Bijbelboek 1 Koningen 17, 18 en 19, ging er hard aan toe. Israël is op het dieptepunt van zijn geschiedenis. De koningen doen alles wat kwaad is in de ogen des Heren. Hun hart is niet langer bij hun volk, noch bij de God van hun volk. Ter wille van de economie trouwt koning Achab zelfs met de Fenicische prinses Izebel en dient voortaan de Baäl. En dan verschijnt Elia, die droogte aankondigt als straf voor de goddeloosheid. Mendelssohn is er prachtig in geslaagd het bijbelverhaal over de profeet Elia van meeslepende muziek te voorzien. Indrukwekkende koren wisselt hij af met intieme aria’s of ontroerende duetten. Het koor vertolkt verschillende rollen zoals het volk Israël of de Baälpriesters. Het orkest bestaat uit hout- en koperblazers, pauken en strijkers.

Uitvoerenden zijn: Koor: Haarlems Gemengd Koor Dirigent: Ago Verdonschot Solisten: Sopraan: Charlotte Houberg; Alt: Esther Kuiper; Tenor: Hans van de Scheur; Bas: Martijn Sanders Orkest: The New Symphonics

Kaarten: €30 voor volwassenen en €20 voor jongeren tot 18 jaar. Kaartverkoop via www.theater-haarlem.nl of via koorleden.

Meer info is te vinden op de website van het koor: www.hgk-koor.nl