Inloggen  |  Registreren

Oisterwijks Kamerkoor viert feest!

Uitvoerenden:

Oisterwijks Kamerkoor

Beheerder:

OKK

Datum en tijd:

zaterdag 24 november 2012
Aanvang: 20.00

Locatie:

Petrus en Pauluskerk
Vierwindenlaan 9-11
5037MN Tilburg  (NoordBrabant)

Datails:

Bezoek de website
Stuur een Email
Programma:

In het weekeind van 24 en 25 november zal het jubilerende Oisterwijks Kamerkoor twee bijzondere concerten verzorgen. Het Kamerkoor bestaat dit jaar 20 jaar! Een aantal van de huidige leden maakten al die jaren mee en ook dirigent Peter van Aerts is sinds de oprichting bij dit koor betrokken.

Het programma voor de jubileumconcerten is een compilatie van geestelijke werken van het 20-jarig repertoire, aangevuld met nieuwe werken. Op het programma staan onder andere de Misa Criolla van Ramírez, a capella werken van Obrecht, des Prez, Lotti, Pärt, en begeleide werken van Durante, Vivaldi en Mozart met medewerking van een strijkersensemble en organist Rob Nederlof.

De Misa Criolla is het bekendste werk van Ariel Ramírez, gecomponeerd in 1964, snel nadat Latijn niet meer de enige toegestane taal was in de Rooms-Katholieke Kerk. Ramírez schreef een mis in het Argentijns: zowel de taal als de muziek met haar Argentijnse ritmes en instrumenten getuigen daar van. De Misa is een echte Creoolse mis; de Argentijnse Criollos zijn een mengeling van veel volken en die mengeling van volken is terug te horen in de gevarieerde muziek van het land en ook in de Misa Criolla.
Het Oisterwijks Kamerkoor zingt de Misa samen met de twee tenoren Wim Stokwielder en Enrico van Schaik en wordt begeleid door het ad hoc Ramírez ensemble.

Overige informatie:

Wilt u dit bijzondere werk én vele andere mooie stukken horen en samen met het Kamerkoor hun jubileum vieren, bent u van harte welkom op onze twee concerten: op zaterdag 24 november om 20.00 uur in de Petrus en Pauluskerk aan de Vierwindenlaan 11 te Tilburg of op zondag 25 november om 15.00 uur in de Petruskerk, Kerkplein 1 te Oisterwijk. Kaarten kosten 20 euro (in de voorverkoop €17,50) en zijn verkrijgbaar bij Spiero Muziek (Willem II Straat Tilburg) of via 013-5442089 of via www.oisterwijkskamerkoor.nl