Inloggen  |  Registreren
NIEUWEGEINS KAMERKOOR ZOEKT ERVAREN DIRIGENT
  • Gepost op: woensdag 23 oktober 2019 om 21:46    direct link
    Het Nieuwegeins Kamerkoor heeft 26 leden: 9 sopranen, 7 alten, 6 tenoren en 4 bassen. We voeren gemiddeld 3 per projecten per 2 jaar uit, afwisselend met geestelijke en wereldlijke muziek resulterend in een concert in Nieuwegein. Het koor wil zich samen met de dirigent kwalitatief verder ontwikkelen, met name op het gebied van klankkleur, zuiverheid en dynamiek. We zoeken een professionele koordirigent, met goede kennis van repertoire voor kamerkoren. Bij het kiezen van het repertoire werkt de dirigent samen met de repertoirecommissie.

    Een duidelijke manier van dirigeren, met aandacht voor alle stemgroepen, staat voorop. De dirigent moet kunnen (voor-)zingen en beschikken over een rijke schakering aan methoden voor inzingen, stemvorming en instuderen van stukken. Kunnen pianospelen is een prè. In de repetitiestudio staat een piano. Er is geen repetitor beschikbaar. We verwachten dat de dirigent heldere feedback geeft aan personen, stemgroepen en het gehele koor.

    Voor het thuis oefenen maken de koorleden gebruik van oefenbestanden en een repetitieplanning. Tijdens de repetitie heerst een prettige discipline. Wij zijn bereid hard te werken, maar er moet ook ruimte zijn voor een grap.

    Reageer voor 1 december naar bestuur@nieuwegeinskamerkoor.nl