Inloggen  |  Registreren
WWW.STABATMATER.INFO IS GEHEEL VERNIEUWD
 • Gepost op: woensdag 14 april 2021 om 11:26    direct link
  Jammergenoeg kunnen we nu nauwelijks repeteren.
  Neem daarom een moment voor onze geheel vernieuwde website: www.stabatmater.info
  videotrailer https://youtu.be/5GbNRR_F5_0

  Hieronder: ons persbericht. Benieuwd naar jullie reactie en met vriendelijke groet
  Namens de Stichting Ultimate Stabat Mater Website, Hannie van Osnabrugge en Ignace Verberk
  redactie@stabatmater.info

  PERSBERICHT
  Zeven eeuwen Stabat Mater muziek op unieke website
  Een muzikale reis door 30 landen, langs 300 componisten vanaf anno 1400 tot heden
  Heemstede, 24 Maart 2021 /EZPress/ - Vandaag, een week voor Goede Vrijdag, lanceert Stichting Ultimate Stabat Mater Website de vernieuwde website www.stabatmater.info.
  Hiermee krijgen de vele muziekliefhebbers en professionals die wereldwijd een Stabat Mater beluisteren, uitvoeren of componeren, een nog mooier overzicht: de site biedt een gedocumenteerde muzikale reis door 30 landen, langs 300 componisten vanaf anno 1400 tot heden.
  Al die componisten werden geïnspireerd door dezelfde middeleeuwse tekst die de smart van de moeder over haar gekruisigde zoon beschrijft.
  Op de website, met een Engelstalig en een Nederlands deel, zijn de composities te beluisteren op het eigen YouTube kanaal. In een blog staat internationaal nieuws over composities, uitvoeringen en opnames. Het Nederlandse deel heeft een agenda van Stabat Mater uitvoeringen in ons land. Enkele vroegere en hedendaagse kunstwerken illustreren het universele thema van rouw om het verlies van een kind.
  Heemstedenaar Hans van der Velden (1937- 2005) verzamelde en beschreef vanaf 1992 honderden composities van de Stabat Mater. Zijn partner Hannie van Osnabrugge zette dit project na het overlijden van haar man voort. In 2020 besloot zij de Stichting Ultimate Stabat Mater website op te richten.
  Deze stichting wil met de unieke collectie en expertise componisten, musici en muziekliefhebbers overal ter wereld van dienst zijn. Daarnaast is de stichting opgericht om het voortbestaan van de unieke verzameling en website te waarborgen in de toekomst.