Inloggen  |  Registreren
INSCHRIJVEN SCRATCH PROJECT ZUID NEDERLANDS CONCERT KOOR I.S.M. PROJECTKOOR GELDERLAND
 • Gepost op: vrijdag 20 juli 2018 om 08:46    direct link
  Zingen van een groot, klassiek koorwerk? Dat kan!
  Op zaterdag 24 november 2018 organiseert het Zuid Nederlands Concert Koor
  een scratchconcert, in samenwerking met Projectkoor Gelderland en het Symfonisch Collectief Breda.

  Hoofdwerk is het Stabat Mater van Gioachino Rossini. Een uitbundig werk, met 4 solisten en groot orkest, waarin Rossini in de blessuretijd nog even alle registers uit zijn opera-carriere opentrekt. Daarnaast zingt het koor de Missa Pro Populo van de minder bekende componist Muratori.

  Iedereen mag meedoen, zowel ervaren koorzangers als mensen die nog niet eerder in een koor hebben gezongen.
  In een paar zaterdagen studeer je samen met andere deelnemers muziekstuk in, onder leiding van koordirigent en artistiek leider Rick Muselaers, begeleid door een professionele pianist.
  Op zaterdag 24 november is de generale repetitie met het hele koor, vier professionele solisten en een groot symfonisch orkest en ’s avonds geven we met elkaar een fantastisch concert voor publiek in de Sacramentskerk te Breda.

  Wat vragen we van jou?
  Je schrijft je in op de website van het ZNCK: https://znck.frajaweb.com/deelnemen/projecten/. Je doet serieus mee aan het project en studeert thuis de eigen partij zo goed mogelijk in. Na inschrijving krijg je toegang tot de oefenbestanden van beide koorwerken en de bladmuziek voor de mis van Muratori. We zijn vooral op zoek naar mannen (tenor en bas), maar alten en sopranen kunnen zich ook nog inschrijven.

  Kosten
  De eigen bijdrage voor koorzangers bedraagt € 45,-. De koorpartituur van het Stabat Mater (uitgever Carus, ISMN nr. M-007-08336-6, kosten ca. € 14) schaf je zelf aan.

  Repetitiedagen
  Deelnemers uit de regio Breda*: Zaterdag 22 september en zaterdag 27 oktober van 10:00 – 17:00 uur, Stedelijk Gymnasium, Breda.
  Deelnemers uit de regio Nijmegen / Arnhem*: Zaterdag 29 september en zaterdag 20 oktober van 10:00 – 17:00 uur, zalencentrum Onder de Toren, Elst.
  Gezamenlijke repetitie, alle deelnemers: Zaterdag 3 november 2018 van 10:00 - 13:00 uur, cultureel centrum Perron 3, Rosmalen.
  Repetities met orkest: Zaterdag 10 november en zaterdag 17 november van 10:00 – 17:00 uur, Stedelijk Gymnasium, Breda.
  Generale repetitie en concert: Zaterdag 24 november 2018 van 14:00 – 17:00 uur generale repetitie en om 20:15 uur concert, Sacramentskerk Breda.

  *Deelnemers uit de regio Arnhem/Nijmegen zijn ook welkom op de repetitiedagen in Breda, deelnemers uit de regio Breda zijn welkom op de repetitiedagen in Elst.
  Laatste wijziging: 9 augustus 2018 om 18:48