Inloggen  |  Registreren

Boxtelse Cantorij

Beheerder:Details:

Categorie: kamerkoor
Plaats: Deurne   (NoordBrabant)

Foto's bekijken
RSS Feed

Bezoek de website
Stuur een Email


De Boxtelse Cantorij is een kamerkoor, dat sinds de oprichting in 1969 onder leiding staat van Wil Barten. Het is gespecialiseerd in muziek uit de Renaissance en Engelse koormuziek uit heden en verleden. Hierin heeft de Cantorij in Nederland een duidelijke pioniersrol gespeeld.
Het repertoire vereist een non-vibrato stijl en het gebruik van countertenors, waarbij het vormen van een hechte koorklank voorop staat. De Cantorij zingt vaak vijf- tot achtstemmige werken, wat een flexibiliteit in stemverdeling en een zelfstandigheid van elk koorlid vraagt.

Het koor geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland en heeft verschillende radio- en TV-opnames verzorgd. Dankzij de specialisatie in Engelse kerkmuziek heeft de Cantorij al zevenmaal het koor van Canterbury Cathedral vervangen door geheel in de Anglicaanse traditie de Evensongs in deze beroemde kathedraal op te luisteren. Ook wordt het koor regelmatig gevraagd Evensongs te verzorgen in eigen land.
De concerten van de Cantorij bieden vaak een uniek programma, waarbij regelmatig werken klinken, die sinds eeuwen niet meer werden uitgevoerd.

Voor meer informatie over concerten verwijs ik U graag naar de website

Wil Barten