Inloggen  |  Registreren

Northern Voices

Beheerder:

gerveltman

Details:

Categorie: kamerkoor
Plaats: Roden  (Drenthe)

Foto's bekijken
RSS Feed

Bezoek de website
Stuur een Email


Northern Voices, voorheen Roden Handel Chorus, is in 1996 opgericht door Bouwe Dijkstra en voer, evenals het Roder Jongenskoor en de Roden Girl Choristers, onder de vlag van de Stichting Koorschool Noord Nederland. In het najaar van 2010 is besloten dat koor een zelfstandig bestaan zou gaan lijden, waarmee de koorschool zich meer op de muzikale opleiding van jonge kinderen zou kunnen gaan richten.
Het koor bestaat uit 35 enthousiaste zangers en zangeressen die veel van hun tijd geven om de kwaliteit van de zang steeds verder te perfectioneren. Door o.a. selectie van stemmateriaal en gedegen onderricht voor alle zangers op het gebied van koorscholing en stemvorming zijn de mogelijkheden van deze groep zangers nog lang niet uitgeput. Het koor beschikt over een groot palet aan klankkleuren en is in staat om zich te manifesteren met een oratorium in een grote concertzaal,maar ook als kamerkoor met een barok-programma in een intiem plattelandskerkje. In het solistische werk maakt het koor veelal gebruik van de mogelijkheden van haar eigen zangers, welke allen afkomstig zijn uit de drie noordelijke provincies.
Sinds februari 2011 staat het koor onder leiding van Edwin Velvis.

Het koor heeft een omvangrijk repertoire in uiteenlopende genres opgebouwd. Het repertoire omvat werken voor evensongs en cantate-diensten(Bach), grote oratoria en werken voor kamerkoor.

Als Roden Handel Chorus heeft het koor een aantal bekende werken uitgevoerd, zoals ”The Messiah” en ”Samson” van Handel en de ”Elias” van Mendelssohn. The Crucifixion van John Stainer werd in 1998 met medewerking van het Roder Jongenskoor op CD uitgebracht. Hoogtepunten beleefde het koor in de Oosterpoort te Groningen met de Nicolascantate van Britten en het Requiem van Webber en met een uitvoering van Handel’s Saul. Met de uitvoering van Bach’s Weihnachtsoratorium in de Lutherse kerk en Johannes Passion in de der Aa-kerk, heeft het koor, in Groningen, onder leiding van Rintje te Wies veel indruk gemaakt.

Northern Voices laat zich ook wel uitnodigen om concerten in den lande te verzorgen.Optredens in het verleden: [ openklappen ]