Inloggen  |  Registreren

KOV Utrecht

Beheerder:

kovutrecht

Details:

Categorie: oratoriumvereniging
Plaats: Utrecht  (Utrecht)

Foto's bekijken
RSS Feed

Bezoek de website


KOV Utrecht is één van Utrechts oudste koren. In 2013 werd het 160 jarig bestaan gevierd met een groots jubileumconcert in de Jacobikerk te Utrecht. Uitgevoerd werd Die Schöpfung van Haydn.
In 2014 werd een voorjaarsconcert gehouden met diverse liederen op het programma, van o.a.Mendelssohn, Fauré en Dyson.
In 2015 werd een passieconcert gegeven met bekend en minder bekende werk. Dit concert was zoals gebruikelijk een groot succes, aan de zaal (Geertekerk) waren de laatste beschikbare kaarten al snel op.
In april 2017 werd, in samenwerking met kamerkoor Vocalei uit Leiden, de Petite Messe Solennelle van Rossini uitgevoerd.

In 2018 geeft KOV Utrecht twee concerten. Op 28 januari een zondagmiddagconcert met als thema "Geloof-hoop-liefde", waarbij naast liederen van Brahms, Dvorak en Schubert het requiem van Cherubini wordt uitgevoerd.
Op 10 november 2018 viert KOV Utrecht haar 165 jarig bestaan met een grootse uitvoering van Händels Judas Maccabeus.

KOV Utrecht is dan wel een "oud koor, het probeert op diverse manieren verniewing en verjonging gestalte te geven.
Bezoek eens onze website (www.kovutrecht.nl) voor meer informatie en kom gerust een keer meezingen.Optredens in het verleden: [ openklappen ]

KOV Utrecht  zondag 6 oktober 2013 om 08:52
Over KOV Utrecht

De Koninklijke Oratorium Vereniging Utrecht (KOV Utrecht) viert dit jaar haar 160e verjaardag en is een van de oudste koren in Utrecht. Het koor bestaat uit circa 60 zangers, waarvan ongeveer 40 vrouwen en 20 mannen. Sinds onze verhuizing naar het Muziekhuis Lombok eind 2009 kregen we een flinke aanwas van nieuwe leden. Met dirigent Arthur Koopman zijn we in 2010 begonnen aan muziek uit de twintigste eeuw o.a. Elgar en Dyson. Pittige muziek, een uitdaging voor koor en dirigent. Het jaar 2011 stond in het teken van G. Fauré (Requiem) en nog meer Engelse componisten. In april 2012 hebben we koorwerken laten horen van o.a. Brahms, Haydn en Elgar en samengewerkt met het Utrechts Conservatorium.Tijdens ons jubileumconcert op 9 november 2013 zingen we Die Schöpfung van J.Haydn met 3 solisten en begeleiding van het USConcert.

In de wekelijkse repetities wordt gezelligheid met hard werken gecombineerd. We zingen zowel klassieke als moderne stukken, missen, liederen en operakoren, religieus en profaan. We willen stevig repeteren en stukken op niveau uitvoeren zonder dat dit ten koste gaat van de gezelligheid en goede onderlinge contacten. KOV Utrecht verzorgt ieder jaar één groot concert in een kerk in Utrecht en één kleinere uitvoering op een andersoortige locatie zoals een verpleeghuis, Spoorwegmuseum of op een Culturele Zondag.