Inloggen  |  Registreren

COV Veenendaal

Beheerder:

okkedevries

Details:

Categorie: oratoriumvereniging
Plaats: Veenendaal  (Utrecht)

Foto's bekijken
RSS Feed

Bezoek de website
Stuur een Email
Facebook pagina
Wie zijn wij?
Wij zijn een gastvrij koor van ongeveer 75 mannen en vrouwen vanuit heel verschillende achtergronden met een gezamenlijke passie: het zingen van oratoriummuziek. Wij hebben een hoge artistieke ambitie en onderscheiden ons door kwalitatief goede uitvoeringen, waar gerenommeerde solisten en orkesten graag hun medewerking aan verlenen. De wekelijkse repetities onder leiding van onze dirigent Hans Lamers zijn intensief in een ontspannen sfeer. Onze repetitor Roland Aalbers maakt van iedere repetitie een feest.

Waar vind je ons?
On-line vind je ons op www.oratoriumvereniging.nl en op facebook (COV Veenendaal). Eén keer per jaar treden we op in theater ‘De Lampegiet’ in Veenendaal en minimaal eenmaal per jaar in één van de Veenendaalse kerken. De tweede donderdag na een concert houden we een open repetitie in Aula B van het Ichthus college. Iedereen is dan welkom om de dirigent, de repetitor en het koor te zien studeren en te ontmoeten, of mee te doen met de repetitie.

Wat zingen wij?
Wij zingen over het algemeen oratoriummuziek van componisten uit de 17de t/m de 20ste eeuw, aangevuld met hedendaags repertoire. Een greep uit ons veelzijdige repertoire: Gloria van Vivaldi, Paulus van Mendelssohn, Magnificat van Bach, Messe Solennelle van Rossini, Requiem van Fauré, Mass of the Children van Rutter en natuurlijk eens in de twee jaar de Matthäus Passion van J.S. Bach.Optredens in het verleden: [ openklappen ]