Inloggen  |  Registreren

Het Lelikoor

Beheerder:

midsummervoices

Details:

Categorie: kamerkoor
Plaats: Amsterdam  (Noordholland)

Foto's bekijken
RSS FeedConcertagenda:
Optredens in het verleden: [ openklappen ]

Het Lelikoor  maandag 23 januari 2017 om 15:52
Op 4 feb.a.s zal het Lelikoor een prachtig concert uitvoeren met werken van Jean Richafort (Requiem) en Pizzetti (Requiem), daarnaast werken van Lassus en Wheelkes. Dit gebeurt in de Waalse Kerk te Amsterdam, Walenpleintje 159. Aanvang 20.15. Zie ook www.lelikoor.nl.
Voor het programma hierna in juni zoekt het koor goede sopranen en lage bassen. Wij hebben een stevige alten en tenoren sectie. Dit programma "Benedictio" zal muziek van Sisask, Gombert en spaanse polyfonisten omvatten. Heb je belangstelling voor deze muziek en het koor, kijk op onze website en neem contact op met de secretaris.
  Het Lelikoor  donderdag 22 januari 2015 om 13:33
  Het Lelikoor zoekt op korte termijn voor het voorjaarsconcert met romantische koormuziek uit Noordeuropa een lage alt, een lage bas en twee tenoren.
  Het Lelikoor biedt koormuziek op hoog niveau en een zeer goede dirigent.
  Daarom verwacht het koor van nieuwe leden ook een goed niveau en moet een nieuwe zanger een meerwaarde hebben voor het koor. Laat dit u niet afschrikken. Heeft u een goede stem, koorervaring en kunt u redelijk tot goed lezen, dan bent u altijd welkom voor een auditie. Het Lelikoor oefent op woensdagavond in de fraaie OLVG kapel te Amsterdam. Zie ook www.lelikoor.nl

  In het najaar van 2015 staat het dubbelkorige Te Deum van Charpentier geprogrammeerd, een waarlijk groots gebeuren.
   Het Lelikoor  dinsdag 7 oktober 2014 om 12:03
   Zaterdag 25 oktober presenteert het Lelikoor een concert met topstukken uit de Engelse en Franse barok muziek. Uitgevoerd wordt muziek die illustratief is voor het verfijnde hof van Lodewijk XIV zoals de Messe des Morts van Marc-Antoine Charpentier. Als tegenhanger - maar toch verwant - de strakkere barokmuziek van het hof van Karel II. Een zeer aparte tijd in Engeland, tussen Puritanisme met haar verwerping van de muziek en het door Italie beïnvloedde muzikale tijdperk van Handel. Drie werken zijn geprogrammeerd van Henry Purcell, de Orpheus Britannicus.
   Ter voorbereiding is een specialist aangetrokken die een workshop geeft aan het koor en medewerking verleent aan het concert als solist. Niemand minder dan Paul Phoenix, wereldberoemd als lid van The King’s Singers.
   Verdere treden op als solisten Marjon Strijk, Hilde van Ruymbeke, Jeroen de Vaal en Mitchell Sanders.