Inloggen  |  Registreren

Camerata Deventer

Beheerder:

Jurgen van der Ent

Details:

Categorie: a capella koor
Plaats: Deventer  (Overijssel)

Foto's bekijken
RSS Feed

Bezoek de website
Stuur een Email
Facebook pagina


Over ons koor:
http://www.edusolent.com/_files/cd/888.png
Oorsprong
In januari 2017 zijn wij als nieuw koor gestart met de naam Camerata Deventer. Dit koor streeft ernaar om koormuziek voor kleine bezetting op een hoog niveau in te studeren en uit te voeren. Het richt zich daarbij op oude (polyfonie tot renaissance) en nieuwe (twintigste eeuws en nieuwer) koormuziek.
Momenteel bestaat het koor uit bijna twintig gevorderde amateurs in evenwichtige verdeling over vier stemgroepen en een ervaren dirigent, Gerard Keilholtz. De beoogde omvang van het koor is zestien tot twintig leden.
Camerata Deventer repeteert wekelijks vanaf maandag 9 januari 2017 van 20.00 uur tot 22.00 uur in het parochiehuis van de Broederen kerk (Broederenstraat 18).

Repertoire
Het repertoire bestaat uit zowel koormuziek uit de Renaissance periode als Moderne koormuziek. Camerata Deventer streeft er naar om binnen een programma op zoek te gaan naar de verbanden tussen oude en modernere koormuziek en deze in een interessante programmering aan te bieden aan haar publiek.

Kwaliteit
Er wordt gestreefd naar een goede klankkleur. Daarvoor wordt er aan koorvorming gedaan, met o.a. het verbeteren van de ademhalingstechniek. Van de leden wordt niet alleen een goed muzikaal gevoel verlangd, maar ook basiskennis van de muzieknotatie en de bereidheid zeer regelmatig de repetities bij te wonen. De dirigent neemt bij nieuwe leden een stemtest af. Om het zingen mogelijk te maken wordt er contributie gevraagd.

Over onze dirigent:
Gerard Keilholtz is in 1957 geboren in Raalte.
http://www.edusolent.com/_files/cd/000.jpg

Opleiding
Zijn eerste muzieklessen ontving hij van Everhard Krukkert, dirigent en organist van de Broederenkerk te Deventer. Naast orgel studeerde hij de vakken piano, koordirectie, orkestdirectie en theorie.
Aan het Zwols conservatorium studeerde hij naast de hoofdvakken koordirectie bij Jos Leussink en orgel bij Harm Jansen, ook zang bij Felix Schoonenboom en Clara de Vries en Gregoriaans bij Godfried van der Horst.
Na de conservatoriumopleiding studeerde hij Romantische orgelliteratuur bij Nico Waasdorp in Haarlem en improvisatie en kerkelijk orgelspel bij Gijs van Schoonhoven (kerkmuziek) aan het conservatorium in Enschede. Als dirigent bekwaamde hij zich via de SNK in orkestdirectie bij de orkestcursus van het Noordelijk Philharmonisch Orkest te Groningen, waar hij lessen kreeg van Louis Stotijn en Jan Willem de Vriend.

Werkzaamheden
Als dirigent is hij verbonden aan de Onze Lieve Vrouwe basiliek te Zwolle, waar hij drie koren dirigeert. Hij is docent orgel, piano en koorscholing. Hij is tevens docent aan de Muziekschool Rijssen. En hij organiseert zaterdagmiddagconcerten in Zwolle.

Specialisatie
Zijn interesse voor koormuziek is veelzijdig: van gregoriaans, polyfonie tot klassiek, en zowel romantische als moderne koorwerken. In 1997 richtte hij een schola cantorum op in de Zwolse Basiliek, die zich toelegt op de uitvoering van het gregoriaans.

Gerard Keilholtz is sinds januari 2017 dirigent van Camerata Deventer.Concertagenda: