Inloggen  |  Registreren

Convocaal

Beheerder:

info@convocaal.nl

Details:

Categorie: kamerkoor
Plaats: Zwolle  (Overijssel)

Foto's bekijken
RSS Feed

Bezoek de website
Stuur een Email
Facebook pagina


Kamerkoor Convocaal is eind 1994 ontstaan en in januari 1997 werd het koor “officieel” opgericht. De doelstellingen van het koor zijn: kwaliteit, muzikaliteit, uitstraling en plezier.

Bij Convocaal zingen amateurs met een redelijk geoefende stem. Het repertoire bestaat uit klassieke muziek van de renaissance tot de twintigste eeuw, die meestal a capella wordt gezongen.

Onze dirigent, Coert Bremmers, legt de lat hoog en schuwt minder bekend en soms lastig repertoire niet. Maar … hierdoor neemt het plezier in het zingen toe en stijgt de kwaliteit van de optredens. Convocaal heeft dan ook al enige naamsbekendheid verworven in Zwolle en omstreken.

We repeteren wekelijks op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Domusica, Radewijnsstraat 10, in Zwolle. De muziek wordt thuis (ev. met behulp van geluidsbestanden op de computer) ingestudeerd, zodat er op de repetitieavond aandacht is voor klank, afwerking, tekst en presentatie van de liederen.

Convocaal treedt regelmatig op in de regio Zwolle. Eén à twee keer per jaar wordt een geheel nieuw programma ten gehore gebracht. Terugkerende activiteiten zijn de concerten in het kader van Open Monumentendag en in de serie Kerken als Podium.Optredens in het verleden: [ openklappen ]