Inloggen  |  Registreren

Merani

Beheerder:

Miranda van Kuik

Details:

Categorie: gemengd
Plaats: Amsterdam  (Noordholland)

Foto's bekijken
RSS Feed

Bezoek de website
Stuur een Email
Facebook pagina


Merani is een gemengd koor met 25 enthousiaste leden uit heel Nederland. We zingen Georgische muziek: drie- tot zesstemmige liederen en arrangementen. Dit doen we zowel a capella als begeleid door panduri (het meest bespeelde Georgische volksinstrument), gitaar, klarinet, doli (Georgische trom) en accordeon.
We repeteren twee keer per maand in Amsterdam en geven regelmatig concerten in het hele land.

Merani zingt onder de bezielende leiding van Ivo Boswijk (1958), componist, arrangeur en dirigent. Hij is opgeleid aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en heeft zich gespecialiseerd in muziek uit Oost-Europa. In 2014 ontmoet hij de Georgische Ketevan (Keti) Tsiklauri (1983), dirigente van twee studentgroepen: Tvaltai en SNO. Ze is opgeleid aan het conservatorium van Tbilisi en heeft in München muziekwetenschappen gestudeerd.
Het klikt persoonlijk en professioneel en Ivo nodigt Keti uit om Georgische zangworkshops te komen geven in Nederland. Ook komt zij met haar zanggroepen over en treedt onder andere op met Tvaltai bij het grachtenfestival in Amsterdam. Na een geslaagde tournee van Slavuj (Slavisch koor o.l.v. Ivo Boswijk) besluiten Ivo en Keti samen zangreizen naar Georgië te organiseren. Deze zijn een groot succes.
In 2017 start Ivo met projectkoor Merani waaraan Keti verbonden is als artistiek adviseur en gastdirigent.Optredens in het verleden: [ openklappen ]