Inloggen  |  Registreren

Hanze Projectkoor

Beheerder:

Hanze Projecten

Details:

Categorie: kamerkoor
Plaats: Deventer  (Overijssel)

Foto's bekijken
RSS Feed

Bezoek de website
Stuur een Email


Hanze Projecten organiseert kooruitvoeringen in de klassieke muziek in voornamelijk de Hanzesteden Deventer en Zutphen. Daar komt de naam Hanze vandaan. Echter Hanzesteden strekken zich uit van de Baltische zee tot aan het IJsselmeer, dus mogelijk meert het projectkoor in de toekomst in andere steden aan.
Initiatiefnemer is dirigent en artistiek leider Joost Hekel. Afhankelijk van het project wordt samengewerkt met diverse ensembles en solisten. Dit geschiedt op een passend instrumentarium, zoals bij het Hanze Bach Project door Barokorkest Graafschapconsort. Hierin spelen specialisten op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk zoals Antoinette Lohmann, Elin Eriksson en Paul van der Linden.

Repertoire bestaat uit grotere werken met orkest, zoals Cantates van Bach, Johannes Passion en Gloria van Poulenc, als a capella programma's met Madrigalen of het 12-stemmige Figure Humaine van Poulenc. Met stersolisten Tineke Rosenboom, Emilie Wijers en Robbert Muuse wordt onder meer samengewerkt.

Wij streven ernaar om jaarlijks een project te organiseren en af te sluiten met twee of drie concerten.
Het Hanze Projectkoor bestaat uit 30 - 40 enthousiaste en geoefende zangers uit Deventer, Zutphen en de wijde omgeving. Per project wordt het koor opnieuw samengesteld. Wij repeteren in een semiprofessionele opzet. Dat wil zeggen in een intensieve en korte repetitietijd van ca. 8 weken, afhankelijk van uit te voeren muziekwerken. Repetities vinden veelal overdag en deels in de avond plaats in Zutphen en Deventer.
Hanze Projectkoor  donderdag 9 april 2020 om 13:51
Voor ons najaarsproject 'Gloria' met uitdagende werken van Poulenc en uitvoering op zondagmiddag 22 november in de Buitensociƫteit in Zutphen zoeken we nog een sopraan, tenor en bas.