Inloggen  |  Registreren

martin vermeer

Details:

Solist (Tenor)

Woonplaats: Harderwijk  (Gelderland)


RSS Feed
Stuur een Email
Twitter: @martinvermeer84
Biografie:

Al vroeg begon ik met zingen, eerst bij een Knapenkoor en op m'n 15e stapte ik al over naar het mannenkoor. Daarnaast heb ik door de jaren heen gezongen bij diverse koren in de omgeving waar ik me tevens verdienstelijk maak(te) als solist. Ook werkte ik door de jaren heen mee aan meerdere CD opnamen.

Repertoire:
Mijn repertoire bestaat uit klassieke en geestelijke muziek, in de vorm van onder andere opwekking, gezangen, gospel enzovoort.

Scholing:
Vanaf 1999 volgde ik zanglessen bij de in de regio bekende sopraan Annette Essers-ten Berge te Elburg. Hier leerde ik de basistechnieken van de klassieke zangkunst.
Na 5 jaar zette ik de zanglessen voort bij Sopraan Esther de Vos te Zwolle en later bij Mezzo-sopraan Petra Stoute te Amersfoort. Tijdens deze lessen is verder ingegaan op klankvorming, articulatie en er werd tevens aan een modernere zangtechniek gewerkt. Ook was er aandacht voor ritme, gevoel en ontspanning.

Mijn huidige zangcoach is Clara de Vries uit Zwolle, met haar ga ik werken aan interpretatie, klank, ademsteun enz.

Voor extra ondersteuning ontvang ik lessen(ritme) van slagwerker en dirigent; Wibrand van Norel, verbonden aan de Muziekschool Noord-West Veluwe.

Elspeets MannenEnsemble:
Vanaf de oprichting in 2005 is mijn stem ook te horen bij het Elspeets Mannen Ensemble. Het mannenensemble heeft in de korte tijd al een en ander gedaan, onder andere een aantal cd's opgenomen, opnamen voor "Nederland Zingt" en vele optredens door het land. Voor stemvorming maakte dit ensemble gebruik van een aantal bekende vocalisten, zoals de bekende operazanger bariton: Rob van Surksum en sopraan: Clara de Vries.

In het dagelijks leven werk ik bij de Zorggroep Noordwest Veluwe, lokatie Sonnevanck te Harderwijk.
Tevens actief als brandweerman bij de vrijwilige brandweer in mijn huidige woonplaats


Bron: www.martinvermeer.com
Foto: jmfotografie.nl