Inloggen  |  Registreren

Piet Vessies

Piet Vessies (1949 - Velsen - noord). Ik studeerde koordirectie, koorscholing, stemvorming en gregoriaans bij de stichting S.N.K. te Utrecht en bij de Zomeracademie voor de Koorkunst in het Belgische Koksijde. Van 1994 - 2000 was ik lid van de Gregoriaanse Academie. Ik leid diverse koren en geef lezingen, schrijf composities en arrangementen voor diverse koorbezettingen en ben actief als begeleider, o.a. bij de Vrij Katholieke Kerkgemeente van Zwolle. Ik ben lid van de Quatre-mainsgroep Sneek.

Ik organiseer en leid muziekcursussen, koren en koorprojecten en verzorg lezingen over deze of aanverwante muzikale onderwerpen. Het landelijk en jaarlijks terugkerend zomerkoorproject VOCATIE te Castricum is in 1992 op mijn initiatief tot stand gekomen; zelf leidde ik het project van 1992 t/m 2001. In 1997 startte ik, onder de naam Muziekhuis “De Zangbodem”, een informatiepunt voor de koorzang. In 2000 was ik docent aan de meerjarige dirigentenopleiding (MDO) van de SNK voor het vak Gregoriaans te Heerenveen. Vanwege mijn verhuizing naar Friesland werd ik bij mijn afscheid van het Kleinkoor Castricum (N.H.) door de vereniging benoemd tot erelid en van de R.K. Parochiegemeenschap Heiloo (N.H.) ontving hij de gouden legpenning van de parochie voor bewezen diensten en hernieuwde vormgeving van de liturgie.

De koren die ik momenteel leid, zijn: Schola Cantorum Mistúra (sinds 2000), Vrouwenkwartet Femm'tet (sinds 2010) en Gemengd koor Menorah Groningen (sinds 2016). Ook was ik enkele jaren actief bij de provinciale adviesgroep Sako-Keunstwurk.

In 2011 ontving ik bij gelegenheid van mijn 25 jarig koordirigentenjubileum een Koninklijke onderscheiding en ben ik lid in de orde van Oranje-Nassau.