Inloggen  |  Registreren

DeMorgenster

Details:


Woonplaats: Alblasserdam  (Zuidholland)


RSS Feed
Stuur een Email
Facebook pagina
Welkom op het profiel van Christelijk Koor "De Morgenster". Het koor bestaat uit 45 enthousiaste jonge mensen die het zingen als een gedeelde passie hebben. Het koor bestaat al weer 25 jaar en mag zich nog altijd verheugen op grote belangstelling bij concerten. Het repertoire is zowel Nederlands- als Engelstalig en bestaat uit zowel ingetogen aanbiddingsnummers als meer uptempo lofprijzingsliederen. Een enkel uitstapje naar een wat meer klassiek aandoend nummer in het Latijns wordt niet geschuwd.

Het koor wil het Evangelie bekend maken door medewerking te verlenen aan kerkdiensten en praise avonden en door het geven van eigen concerten. De leden van het koor komen uit verschillende kerkelijke stromingen waarbij we het belangrijk vinden om samen een eenheid te vormen. Dit uit zich in het samen zingen, bidden, danken, verdiepen, delen van lief en leed en plezier maken tijdens repetitie avonden, concerten en andere georganiseerde activiteiten.

De bidstonden voor aanvang van elk seizoen of een concert is één van de belangrijke onderdelen waar “ De Morgenster” haar identiteit aan ontleent. We willen een bewust moment hebben van innerlijke rust en verdieping en daarbij God vragen om Zijn leiding voordat we aan een nieuw seizoen of een concert beginnen. Ten diepste gaat het om Zijn Evangelie.

Wilt u meer weten over ons koor, bezoek ook eens onze website: www.cjkdemorgenster.nlDeMorgenster  donderdag 27 augustus 2015 om 13:55
Op 3 oktober organiseert Christelijk Koor de Morgenster uit Alblasserdam een concert in samenwerking met de bekende gospelzanger Gerald Troost. Dit concert zal gehouden worden in de Ichthuskerk in Alblasserdam met als thema “Onderweg”.
CK de Morgenster bestaat uit 50 enthousiaste jonge mensen die het zingen als gedeelde passie hebben. Het repertoire is zowel Nederlands- als Engelstalig en bestaat zowel uit ingetogen aanbiddingsliederen als meer uptempo lofprijzingsliederen. Het koor wil het Evangelie bekend maken door medewerking te verlenen aan kerkdiensten en praiseavonden en nu door het komende concert met Gerald Troost.
De avond begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur is de kerk open. Het adres is: Scheldeplein 2 in Alblasserdam. De kaartjes kosten 7.50 euro en zijn te bestellen via info@cjkdemorgenster.nl.
Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: www.cjkdemorgenster.nl
    DeMorgenster  maandag 25 augustus 2014 om 20:38
    Op D.V. 4 oktober 2014 hebben we ons presentatieconcert van onze nieuwe CD: “De wereld in Uw hand”. Na de eerdere uitgebrachte CD’s “Unto the Lord”, “He is the Reason” en “Enter His Presence”, is dit de vierde CD die uitkomt van ons koor. Wat deze onderscheid van de andere drie is dat alle nummers Nederlandstalig zijn. Zoals u gewend bent van de Morgenster zijn de nummers erg divers. De muziek is geschreven door dirigent Leon van Veen en de teksten zijn geschreven door Erwin de Vos.

    Maanden geleden is er begonnen met het instuderen van de nummers en eind juni heeft de opname plaatsgevonden in de Hervormde kerk van Hazerswoude. Het combo, bestaande uit piano, basgitaar, percussie, dwarsfluit, hobo en een strijkkwartet, heeft hieraan zijn medewerking verleend. Op de avond van de Cd-presentatie zal het koor ook door hen begeleid worden. Dan is tevens het moment dat het werk achter de schermen klaar is en u als publiek getuige mag zijn van het resultaat. Natuurlijk kunt u na afloop de CD aanschaffen zodat u thuis kunt blijven genieten van de muziek waarmee wij als koor God’s naam willen verhogen.

    Het presentatieconcert vindt plaats in de grote kerk van Alblasserdam, Cortgene 8, aanvang 20.00 uur. Kaarten voor dit concert zijn te reserveren via info@cjkdemorgenster.nl: Volwassenen 10 euro, Kinderen t/m 12 jaar 5 euro. De CD zelf kost 15 euro. U kunt ook een combiticket reserveren: zowel toegang als de CD voor een totaal bedrag van 22,50 euro. Kijk voor meer informatie op www.cjkdemorgenster.nl. We hopen u op 4 oktober te ontmoeten!